Äntligen lyser solen på vägen igen….

Jag har på grund av olika anledningar inte skrivit sedan december. Men nu har solen börjat skina igen, bokstavligen,  och energin börjar så smått återvända till min trötta kropp och själ.

Idéer och projekt har jag haft under dessa månader och visst har jag producerat en hel del verk. en del har blivit klara och en del ligger halvklara. Jag fick ett ryck i januari och snöade fullständigt in i på broderi, började med korstygn och fortsatte sedan med fria broderier. Otroligt roligt! Ett hantverk som är helt utan gränser till vad man kan göra, rent kreativt, till att det också  ger mig en väldig ro i själen att utföra, som meditation.

Men det har inte riktigt varit den fart på mig, som det var i höstas.. Men nu kommer våren (Ääääntligen) så energin kommer nog tillbaka nu.

Som ni kanske förstått har jag en tendens att verkligen kunna bli ”besatt” av något. Inte alltid, men ofta om jag tycker det är roligt. Då vill jag gärna göra mer och bättre eller se till att bemästra något, det kan hålla i sig ett par månader eller bara ett par veckor. Beror på om jag känner mig färdig för tillfället:-)

Eftersom jag haft en tuff och tröttsam vinter för min kropp och själ så behöver jag boosta upp min kropp så mycket som möjligt så de senaste veckorna har det varit mat, med fokus på bakning, både nyttigt och onyttigt som varit min stora passion. Jag har precis som en insnöad person gör, läst, lagat, testat, läst mer, testat, gjort eget, testat….en del blir bra, en del inte….

Jag kanske borde nämna att jag och Tobbe nu,sedan en tid tillbaka, är veganer och mår alldeles utmärkt på det. Tycker inte alls att det har varit några problem att ställa om till det, jag var ju vegetarian innan så jag var ju van med ganska mycket inom matlagningen.

Men jag tänkte dela med mig av mitt recept på mina BANAN PUCKAR, detta recept har jag tagit fram så de har blivit som jag vill ha dem.  Perfekta till frukost, om du har svårt att äta på morgonen eller har bråttom. Mellanmål, efter träning eller till kaffet istället för fikabröd. Vi här hemma tycker att de är gör goa, vi käkar dem bla när sötsuget sätter in. Men förvänta er inte att de ska smaka ”köpekaka”, finns inget naturligt och boostande i det. I dessa däremot finns inget tillsatt socker eller fett och bara rena produkter, i alla fall så rena som du väljer att köpa. Vi väljer så klart ekologiskt, och närodlat så långt det går. …….. ( ..pk?…:-)..:-)

BANAN-PUCKAR

2 st bananer

1 dl kokos

2 krm vaniljpulver

1 -2 dl torkad frukt (russin,aprikoser,dadlar etc) eller/och nötter

ca 4 dl havregryn (jag använder eko fiberhavregryn)

Blanda ihop allt, mängden av havregryn kan variera pga bananernas storlek, men smeten ska bli så att man kan rulla bollar, ungefär som en klassisk chokladbollssmet. Pressa ned bollarna så de blir platta. Jag har testa olika tjocklekar, jag tycker de blir absolut godast om de är minst ca 1 cm jämntjocka. Visar en bild på hur jag gjorde innan jag kom på att jag hade en ringkakform med stämpel hemma.  Gräddas i 175 grader mitt i ugnen i 15 minuter.

Hoppas det smakar!!!!

På återseende?!!!

Ha de Cina

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *