Återbruk av Kungälvsposten :-)

Hej igen. Det tog lite tid innan jag satte mig framför datorn igen. Jag får skylla på att jag jobbade black friday, men en del är också på grund av att jag insett att jag har alldeles för stora krav på vad jag ska lägga ut och att något projekt ska vara färdigt innan. Det blir ju ingen resa då! Så…jag får ändra inställning.

Jag har under någon vecka känt mig nyfiken på origami, på en lättare nivå. Jag har inte alls någon erfarenhet gällande det, mer än de korgar till julen som man flätade ihop i mellanstadiet. Men det ville jag inte göra, det var stjärnor som hängde på rad som var min vision. Så det var bara och sätta sig med Pinterest och börja testa.

..

Denna blev för enkel, ville ha något mer bulligt och tredimensionellt. Hittade då en beskrivning på denna stjärnkub.

Men den var jag heller inte nöjd med. Fin är den och lätt att vika, men alldeles för kubistisk i sin form. Jag kom då att minnas att min mamma bar en näverbrosch när jag växte upp. Som jag kommer ihåg så såg den ut som en blandning mellan en stjärna och en blomma. Och banne mig fann jag den inte! 🙂 Jag visste direkt att det var den, Moravian Star heter den tydligen och jag visste att det var denna jag skulle göra.

Med massor av energi och själv förtroende började jag vika. Tji fick jag. DET var ingen lätt historia. Första försöket fick jag inte ens ihop, snurrade till det så jag inte visste vad jag höll på med. Efter ca 3 tim hade jag 1 st färdig!! Men som allt annat, träning ger färdighet. Det gäller bara att förskaffa sig med en stor portion tålamod och målmedvetenhet. Så nu har jag 7 stycken.

Då var det bara det sista kvar, som jag precis gjort. Jag har trätt upp stjärnorna på jutetråd, och knutit upp dem på rad så att min vision blev verklighet. Så nu hänger de i mitt och Tobbes ”hobby”rum. Jag känner mig nöjd och måste säga att det var oerhört lyckat att använda tidningspapper.

På återseende hoppas jag.

Ha de!!

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *