..det tog allt lite tid…

innan jag satte mig ned och började skriva igen. Det där med att skaffa sig tid och därmed kanske till slut vanor är en svår nöt att knäcka, även om det är något positivt som jag absolut vill skapa rum och, som sagt, tid för. Men livet bara rinner iväg i en otrolig fart, som värsta vårfloden. Men nu är det semester och, just tid, för att bara vara. Så det får flyta på…

För att återkoppla till min färskost som jag gjorde, vill jag meddela att den blev super god. Jag valde att bara salta den denna gång, smakade som jag minns att en philadelphia gjorde. Hade passat till morotskaka eller frosting om det inte vore så att vi fick dille på rågbröd, ost och gurka.

Frida på besök!!!

Min kära dotter var på besök. Det är alltid lika härligt att träffa henne, hon är faktiskt en av de klokaste kvinnor jag känner. Redan som barn var hon lillgammal och jag är säker på att i henne bor en gammal själ. Båda mina barn är kloka och fyllda med goda energier, jag själv blir så uppfylld av energi att jag känner mig sprickfärdig och ”laddad” efter ett möte med någon av dem. Nu tror jag alla föräldrar känner så, eller borde känna så, MEN jag tycker verkligen att Frida och Anton är förundransvärda i sin energi och varelse. Lite flummigt? Javisst, men det är väl härligt, så här på en tisdag. HAHAHAHA.

Men att komma till saken; Frida och jag kom på att vi skulle göra godis/bars. Vi gjorde chokladbars som jag skrev om sist sedan gjorde vi en på aprikoser som jag gör ibland.

Vackraste Frida med det som blev över till mig och Tobbe HAHAHA…….
Chokladbars med frystorkade hallon, aprikosbars med oskalade och skalade sesamfrön.

Aprikos-energy bars/balls recept

  • 10 dadlar
  • 12-14 aprikoser
  • 1.5 dl mandlar
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 3 msk kokosolja
  • 1-3 msk vatten
  • (ev en nypa salt)

Mixa gärna dadlar, aprikoser och mandel först till en något så när grynig massa, ta sedan i frön och mixa sönder till en grynig massa. ta sedan i kokosolja. Nyp i massan så märker du om och hur mycket vatten du bör tillsätta. Sist jag gjorde dessa så funderade jag om smeten skulle vinna på att ha lite salt i sig, så KANSKE jag kommer att tillsätta det i receptet. Jag kommer att testa det nästa gång i allafall. Jag har sedan valt att toppa eller eventuellt rulla smeten i sesamfrön. Dessa finns både i oskalade och skalade, båda ger smak, färg och är nyttiga var för sig. VÄL BEKOMMEN!

Mina projekt nu…

Just nu ligger broderiet på ”mognad”, få se om det är klart eller om det ska till mer. Det är knepigt det där med kreativitet och sina alster,ibland är det bara svårt att veta om man är klar och ibland är det glasklart. Senaste veckan har det varit måleri för hela slanten.Jag började med en liten tavla för att ”känna” på det, det var ju ändå ett tag sedan jag målade. och då hände precis det där som jag nämnde ovan, jag blev bara helt plötsligt klar. Men den här gången hände det på ett sätt som jag aldrig tidigare varit med om, jag kände att jag kan inte göra mer, så här var bilden tänkt, det gick jättefort, jag blev helt tom efteråt. Ändå var det en knölig resa dit, jag hade inte alls en klar vision innan, det var som handen visste vad den skulle göra, och jag kom samtidigt på en helt ny teknik.

Härligt att plocka fram färg och penslar igen………

Nu behövde jag ju en ny utmaning, så fram med staffliet och på Panduro hittade jag en pannå på 90×90, så stor tavla har jag aldrig målat. Ska det vara, så ska det. Jag har ju lovat mig själv att inte vara så feg längre….

Tavlan kändes inte så stor när jag köpte den, men nu…………………..
Men jag började kladda på……..
……..och kladda på………

…så status just nu, är det ni ser här under. Det är konstigt för det har börjat växa fram något väldigt kantigt, lätt 80-tals graffiti inspirerat konstverk. vet ej vad det kommer ifrån. Jag får se när det blir klart…….alltid lika spännande.

Ha de / Kram Cina

N

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *