Lallalaa lalllalllalllaaa…lalllallaaaaaaaa….

…………melodifestival var det igår. Jag är inte alls en nörd , men sett de flesta… (hm…?). Men jag tycker inte alls att det är samma nuförtiden, definitivt inte när det gäller de svenska uttagningarna, de orkar jag inte se (varför så många?? idétorka på svt?).  Möjligt orkar jag med den sista, finalen.

MEN igår var det inte så pjåkigt. Det var rätt underhållande, jag tänkte att jag skulle redigera bilder och lägga upp detta, men jag fastnade vid tv:n.

…….och jag tycker att rätt låt vann! Låt oss kackla mer HA HA! Hon var väl underbar med ett bra budskap.

Men nu går jag händelserna i förväg. Jag insåg att jag var så gottesugen efter middagen och mello utan godis? Näääää… Så jag fick komponera ihop ett chokladbollsrecept. Visst skulle jag kunna göra efter ett vanligt recept, fastän jag är vegan, men jag vill helst inte använda margarin. Använder det endast i nödfall .Plus att jag inte tycker att de är speciellt goda. Så låt mig presentera;

MINA CHOKLADBOLLAR

Så här gör du;

Mixa 14 dadlar med 2 dl frön eller nötter( jag tog 1/2 dl av vardera mandel, kokos, solros- och pumpafrön).

När nöt/frö mixen är någorlunda mixad ( räcker med att det ser ut som typ havssalt), häll i 1/2 dl kokosfett ( jag använder kallpressade virgin, den smakar kokos), 2 tsk vaniljsocker, 1 krm salt, 1/2 dl kakao (jag använder eko fartraid, kan vara så att den är lite annorlunda i smaken) och slutligen 2 msk florsocker    (skulle använt agavesirap om det var kallt, men nu var det så varmt inne så kokosoljan rann inomhus). Fortsätt mixa tills du fått en jämn smet.

Smetens konsistens kommer nog att variera beroende på värme (kokosoljan) och dadlarna (dess storlekar och ”torrhet”). Men tipsen är att , om smeten är för tunn; fyll på med t.ex dadlar och kakao. smaka av. Är den för tjock kan du tillsätta lite vatten.

Nu är det bara att rulla på och sedan kyla.De blir GÖÖÖÖÖÖR GOAAA!!  Så här såg det ut i vårt kylskåp imorse.

Nu är det dags för middag igen! Idag blir det gryta med aubergine, zucchini och bönor.  OCH BANNE mig, gör jag inte en sats chokladbollar till?!?  Det är ju ändå söndag 🙂

Ha de!

Cina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *