..Men hur börjar man om?…

Det var ett tag sedan jag skrev något, har varit sjukskriven och inte alls varit på humör att sätta mina tankar och alster på pränt. Men så för , säkert snart ett halvår sedan, började jag känna att det vore kul att börja blogga igen. Om inte annat för att jag har varit rätt kreativ och det övergripande syftet med det hela ”bloggandet” är ju att jag ska dokumentera mina kreativa infall och lärande.

Men jag har ett jäkla problem, jag vet inte hur man börjar? Och att börja om, det är banne mig ännu svårare! Har varit på väg flera gånger, men stoppats av tankar som; är inte klar med det än, kanske borde jag börja med det där istället, bör jag inte vänta tills jag har en bättre idé osv. Precis som jag skall skriva någon jäkla roman. Så idag fick jag nog, insåg att det var som mycket annat i livet. Det kommer aldrig att komma mer perfekt tillfälle än nu, så gör det bara!

Jag börjar med vad som händer i köket. I morse fick jag ett ryck och kände att ville testa att göra färskost på soygurt. Kontentan är att man i minst 9 – 10 timmar låter fil eller yoghurt rinna av så det blir en tjock massa – färskost. Blev lite söligt först, testade med att hälla soygurt i kaffefilter gjorda av papp. Blev inte så bra, kan direkt säga att ett papper räcker INTE, två eller tre verkar funka. Men sedan fick jag ett bättre tips på nätet och tog en sil och en ren diskhandduk över en bunke och den lösningen verkar absolut bäst.

Detta var andra försöket med två pappersfilter, tyvärr fick jag tejpa fast dem också, men det har gått 3 timmar nu och det håller än, så det ser ut att funka.
Det här är definitivt det bästa sättet. Det roliga är också att diskhanduken är en av de äldsta jag har, tror att min mamma haft den, så den är så tunn och fin. Jag ska brodera in OST på den sedan.

FREDAGSMYS…..

Min repertoar vad gällande vegammat och raw food har ökat nämnvärt under tiden jag har varit borta från bloggen. Både jag och Tobbe är i stort sett helt veganer vad gällande maten och sedan drygt en månad äter jag inte vete över huvudtaget. Visste sedan innan att jag hade kontakt allergi mot vete men har haft problem med min hy så jag har slutat helt med vete för att se om det blir någon ändring. Det kan ju bero på att det är så enormt mycket pollen ute i år så att det blir för mycket totalt för tillfället, vem vet. Men tänk på det om ni har problem med något sådant, någon liten allergi kan bli större i år pga av de höga doserna i år. De är tydligen de högst mätta på 45 år. Så va lite försiktiga om ni är överkänsliga.

Men godissugen blir man ju ….. Här kommer mitt nya favorit recept, som stillar chokladbegäret, INGET socker och JÄKLIGT nyttigt !!!!

Nytt Choklad- Energy- Balls/Bars Recept

Den här gången har jag rullat dem i krossad frystorkad hallon….
mmmmmmmmmmmmmmmm…………
  • 20 dadlar
  • 1 dl solrosfrön
  • 1dl pumpafrön
  • 3 msk kokosolja
  • 0,75 dl (bra) kakao
  • 1,5 dl kokos
  • 1 nypa salt
  • 1 – 2 msk vatten

Mixa gärna dadlar, solros-och pumpafrön först till en grynig massa. Sedan kan resten hällas i och mixas, vänta med vattnet. Det tar du sist, mängden har att göra med hur stora och kletiga dadlarna är och hur varmt det är, för kokosoljans konsistens reagerar därefter. Sedan är det bara att bestämma vilken form och eventuell topping du vill ha. När jag får ett riktigt gottesug, som igår kväll klockan 21, då står inte jag och rullar bollar. då tar jag glaspack klär en form, häller i smeten, tar en bit plast till och plattar till, sedan häller jag på vad jag vill ha. Så bilden nedan visar hur det ser ut innan jag kör in den i frysen i tio minuter (brukar göra det innan jag flyttar den till kylskåp), och innan jag skurit kanter. Sedan är det bara att njuta…….

Nää… nu får det räcka för idag. Jag ska återgå till mitt broderi. Där har jag ju som vanligt skaffat mig ett ”problem”, dock ett trevligt och utvecklande ”problem”. Jag ska ju nästan alltid göra eget, kan ju inte följa mönster. Tar lite här och där och blandar sedan med eget. Men man lär sig väldigt mycket även om pannan ligger i djupa veck ibland.

Jag har fått för mig att jag ska fylla hela ”hela” aidaväven med broderi, det ska alltså inte vara en krans…….

Jaja… som man bäddar får man ligga……. fortsättning följer.

Ha de/ Kram Cina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *